Stoten elektromagnetische golven echt ongedierte af?

Wetenschappelijk bewijs uit elk onderzoek naar deze ongediertebestrijders zegt dat ze niet effectief zijn. De Environmental Protection Agency en de Federal Trade Commission zeggen dat ze niet werken en sommige verkopers hebben vervolgd. Deze elektronische apparaten komen meestal neer op een plastic doos die in een muur kan worden gestoken. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

En zelfs als ze werken, zijn de effecten van korte duur. Uit een onderzoek naar knaagdierafstotende apparaten voor het Amerikaanse ministerie van Landbouw en het National Wildlife Research Center bleek bijvoorbeeld dat knaagdieren na slechts een paar dagen blootstelling niet meer reageerden op de ultrasone geluiden. In de ongediertebestrijdingsindustrie zijn maar weinig producten zo controversieel als ultrasone ongediertebestrijders. Enkele onderzoeken hebben succes aangetoond met specifieke insecten, zoals krekels.

Dit succes was echter meestal erg gelokaliseerd. Het ongedierte zou bijvoorbeeld de ene specifieke kamer kunnen hebben vermeden waar de elektronische ongediertebestrijder zich bevond, maar ze hebben niet het hele huis geëvacueerd. Er is geen bewezen succes geweest op kakkerlakken, mieren, spinnen of knaagdieren. Bovendien eiste de Federal Trade Commission in 2003 dat een van de belangrijkste marketeers van ultrasone insectenwerende middelen, Global Instruments, hun reclamecampagnes stopzette.

Als je ze echter voor het eerst verwijdert met conventionele middelen, vallen, gif, en als je eenmaal helder bent, knaagdierafweermiddelen opzet, lijken ze te werken. Ultrasone ongediertebestrijders, eenmaal aangesloten op een stopcontact, werken door korte golflengte, hoogfrequente geluidsgolven uit te zenden die te hoog zijn voor mensen om te horen. Nou, ik heb nooit een rat in mijn huis of eromheen gehad, maar ik had het gevoel dat het was omdat ik altijd de insectenwerende middelen heb aangesloten. Het korte antwoord op de vraag „doen ultrasone ongediertebestrijders werken, is dat er geen geloofwaardig wetenschappelijk bewijs is dat suggereert dat ultrasone ongediertebestrijders werken.

Het is niet zozeer of uw huisdieren deze ultrasone ongediertebestrijders kunnen horen of niet; de grotere zorg is of de geluiden uw dieren kunnen schaden of niet. Ik heb net de elektronische ongediertebestrijder gekocht en ik zag tot nu toe maar één kakkerlak en ik heb ze twee dagen geleden erin gestopt. Later op de dag zag ik een kakkerlak, pakte de elektronische ongediertebestrijder uit het stopcontact en sloeg de kakkerlak ermee kapot. Ik kocht de elektronische ongediertebestrijder 2 maanden geleden en alles wat ik heb gezien is een toename van het aantal plagen.

Sommige insectenwerende middelen kunnen zelfs adverteren dat ze ongedierte doden met behulp van elektromagnetische golven, en worden tegen een redelijk redelijke prijs op de markt gebracht. Alvorens in deze apparaten te investeren, moeten huiseigenaren het onderzoek onderzoeken dat de werkzaamheid van ultrasone ongediertebestrijders onderzoekt. Volgens de instructies verhogen hardere en meer reflecterende oppervlakken zoals kasten, spiegels en werkbladen de effectiviteit van elektrische ongediertebestrijders. Ik heb een rattenafweermiddel van Pestrol in mijn schuur gebruikt, omdat ik overal uitwerpselen heb gezien.

We hebben er nog een gevangen, maar ze besloot een ultrasoon insectenwerend middel te proberen omdat ze ze gewoon niet meer met een val kon doden. Nadat ik ze allemaal had gedood, heb ik een ultrasone repeller opgezet en touchwood heb sindsdien geen probleem met hen gehad en dat was vijf jaar geleden.