Welke geur haten muizen?

Pepermuntolie, cayennepeper, peper en kruidnagel. Van muizen wordt gezegd dat ze de geur hiervan haten. Week wat wattenbolletjes lichtjes in olie van een of meer van deze voedingsmiddelen en laat de wattenbolletjes achter op plaatsen waar je problemen hebt gehad met muizen. Muizen hebben een zeer scherp reukvermogen dat veel sterker is dan wat mensen ervaren.

Je kunt deze eigenschap gebruiken om muizen af te weren en geuren te gebruiken die muizen haten, zoals kaneel, azijn, drogervellen, kruidnagelolie, pepermunt, theezakjes, munttandpasta, ammoniak, kruidnagel, kruidnagelolie en cayennepeper. Er zijn veel manieren om kaneel te gebruiken om muizen weg te houden, en het hangt eigenlijk gewoon af van wat je hoopt te doen, de hoeveelheid werk die je erin wilt stoppen en welke producten je al in huis hebt. Als je muizen hebt gezien en alleen de kaneel die je op je havermout gebruikt bij de hand hebt, strooi dan een beetje in elk gebied dat je ze hebt gezien, zoals toonbanken, in kasten en zelfs langs je plint. We weten nu dat muizen sterke geuren haten vanwege hun intense reukvermogen.

Azijn is misschien wel de sterkste geur die er is, vooral als het onverdund blijft. Zoals we allemaal weten, is het bijna onmogelijk om je gebied volledig te bedekken met dit mengsel. Evenzo zal het geen gemakkelijke prestatie zijn om je gebied naar azijn te laten ruiken. Het is niet echt een ideale geur om langdurig overal in huis te hebben, noch wordt de verspreiding van azijn in elk hoekje en gaatje een leuk proces.

Meng wat water en azijn in een spuitfles om alle gebieden waar je muizen hebt gezien te nestelen, evenals locaties waar je verwacht dat ze naartoe gaan. Het gebruik van deze methode rond deuren, vloerplanken, werkbladen en kasten wordt aanbevolen. Om welke reden dan ook genieten muizen echt niet van de geur van drogervellen. Dit is geweldig nieuws, want dit is een ander product dat je misschien al hebt liggen liggen.

Het beste deel? Het kost nog minder werk dan het sproeien, besprenkelen of vernevelen van andere geuren. Voor ons geven drogerlakens een vrij milde geur af, maar voor muizen is het scherp en onvermijdelijk. Het is bewezen dat springdrogervellen de beste resultaten opleveren bij het afstoten van muizen uit een bepaald gebied. Salt Lake City Sustainability merkt op dat pepermuntolie een van de beste alternatieven is voor pesticiden.

Je kunt wattenbolletjes, vodden, handdoeken, wat je maar wilt, in je pepermuntolie dopen voordat je ze in je huis plaatst. Dit kan binnen en buiten worden gedaan, waar uw probleem zich ook voordoet. Een ander huishoudelijk artikel, theezakjes kunnen op dezelfde manier worden gebruikt als oliën, kaneelstokjes en drogervellen. Zoals je zou doen met kaneel, strooi gewoon wat cayennepeper overal waar je muizen hebt gezien, verwacht dat ze dat zijn, of weet dat ze binnenkomen.

Lees meer 11 Manieren om kaneel als mierenafstotend middel te gebruiken. Velen geloven dat ammoniak een van de geuren is die muizen afschrikt. Dit kan te wijten zijn aan de onaangename geur die het in de lucht afgeeft. Onderzoekers van de staat Iowa wilden het effect van ammoniak op muizen onderzoeken.

Ze ontdekten dat muizen de ammoniak niet afwendden of begunstigen. Met andere woorden, het had geen invloed op de activiteit van muizen. Zelfs hoge doses vertoonden zeer weinig effect. Het wordt afgeraden om ammoniak te gebruiken, vooral in hoge concentraties.

Als samengeperst gas kan ammoniak extreme bijwerkingen veroorzaken. Dit kan brandwonden, oogletsel, ontstoken luchtwegen of zelfs de dood zijn. Neem als best practice contact op met een natuurprofessional om muizen in uw huis te verwijderen. Pepermunt heeft duidelijk een sterke geur, een geur die muizen niet lekker vinden.

Volgens Victor Pest bevat pepermunt zeer krachtige mentholverbindingen die hun neusholtes irriteren. Een vleugje pepermunt houdt ze zeker weg. Dit is een verbinding van stikstof en waterstof. Het wordt voornamelijk gebruikt als meststof in de landbouw.

Ammoniak wordt ook gebruikt voor de zuivering van water en bij de productie van plastic, pesticiden, explosieven, kleurstoffen en andere chemicaliën. Volgens veel bronnen is de sterke ammoniakgeur een enorm muizenafstotend middel. Veel onderzoek en tests over dit onderwerp tonen echter aan dat muizen deze specifieke geur niet verkiezen of niet leuk vinden. Bovendien is ammoniak zeer giftig en wordt het als een ernstig gevaar voor de gezondheid beschouwd.

Als ammoniak wordt gebruikt als gecomprimeerd gas, kan ammoniak veel gevaarlijke bijwerkingen hebben, waaronder oogirritatie, ontstoken luchtwegen, verbranding van de huid of zelfs de dood. Daarom moet u het met de grootste zorg en aandacht gebruiken. Dit is een veiligere optie om te gebruiken. Het is bewezen dat de eucalyptusgeur een sterk muizenafstotend middel is.

Je kunt gemakkelijk een doe-het-zelf eucalyptusoliespray mengen met twee theelepels eucalyptusolie, een kopje water en een paar druppels vloeibaar wasmiddel. Spuit de eindresultaten rond uw huis en vooral gebieden met een grote kans dat muizen toegang krijgen - rond afvoeren, scheuren en gaten in muren, vloerplanken, plinten, enz. Herhaal dit proces eenmaal per week voor optimale resultaten. Capsaïcine is een actief ingrediënt dat voorkomt in chilipepers en irritatie veroorzaakt bij injectie of inhalatie.

Dit maakt chiliolie of poeder een zeer effectief afschrikmiddel voor muizen. Net als bij de eucalyptusspray kun je wat chilipoeder strooien of een paar druppels chiliolie rond mogelijke toegangspunten van muizen gieten. Je kunt hetzelfde doen met gebieden waar muizen zich graag verstoppen - bijv. Achter meubels of in kruipruimtes.

Muizen hebben een hekel aan de lavendelgeur, dus als je het goed aanbrengt, kan dit een goede manier zijn om ze weg te jagen en plagen te voorkomen. Bovendien helpt lavender over het algemeen de angst te verminderen en de slaap te verbeteren, dus er zijn enkele positieve bijwerkingen voor u. Je hebt maar twee dingen nodig: etherische olie van lavendelolie en wattenbolletjes. Giet voorzichtig 8 tot 10 druppels lavendelolie op elke watje.

Plaats daarna de wattenbolletjes in de buurt van mogelijke toegangspunten van muizen. Laat ze daar staan tot de geur weg is en herhaal het proces indien nodig opnieuw. Een paar belangrijke dingen om hier te onthouden. Zorg ervoor dat je groene munt gebruikt (mentha spicata).

Als je een tuin hebt en de tijd hebt, kun je zelf munt planten en kweken. Laat kleine potjes munt achter rond toegangspunten, enz. Als je de voorkeur geeft aan etherische oliën, kun je 100% pure pepermuntolie gebruiken. Net als de etherische olie van lavendelolie, giet je een paar druppels pepermuntolie op wattenbolletjes, strooi ze rond het pand en laat ze daar staan totdat de geur verdwenen is.

Muizenplagen zijn over het algemeen moeilijk om mee om te gaan. Gaten afdichten, vallen plaatsen en gif achterlaten zijn normaal gesproken de methoden waar we naar toe gaan. Dit kan echter nog meer problemen veroorzaken - gif kan schadelijk zijn voor kinderen en huisdieren, het afdichten van gaten kan ertoe leiden dat muizen binnen muren of onder de vloerplaat sterven, waardoor een vreselijke geur achterblijft. Je kunt bepaalde geuren gebruiken (ammoniak, eucalyptus, chiliolie of poeder, lavender, munt) om muizen op afstand te houden, maar dit zal zeker niet werken als muizen al in je eigendom zijn.

We raden ten zeerste aan om de hulp in te roepen van een professionele ongedierteverdelger om jezelf tijd, geld en onnodige stress te besparen. Ammoniak is een verbinding van waterstof en stikstof die een sterke geur heeft. Veel dieren worden afgeschrikt door de geur van ammoniak en muizen zijn er een van. U wilt nooit ammoniak in hoge doses gebruiken, omdat dit de huid kan doen verbranden.

Professionals kennen de veiligste technieken om te gebruiken bij het omgaan met ammoniak, dus het is het beste om contact op te nemen met een professional als dit de methode is die u wilt gebruiken. Mottenballen zijn een ander geweldig item om te gebruiken als muizenafstotend middel. Net als bij ammoniak wil je mottenballen voorzichtig gebruiken omdat ze giftig zijn. Zorg ervoor dat je je handen bedekt wanneer je ze hanteert.

Dit is een geweldige optie omdat het een veelgebruikt huishoudelijk artikel is. Niet alleen dat, maar wasverzachters zijn flexibel, zodat ze passen in de kleine ruimtes waar muizen wonen. De geur van ammoniak en mottenballen kan onaangenaam zijn, dus wasverzachters zorgen ervoor dat je een frisse neus hebt terwijl je deze vervelende muizen nog steeds afstoot. Dit is een van de belangrijkste geuren die muizen haten.

Pepermuntolie is, indien correct gebruikt, een van de meest gebruikelijke methoden om muizen af te weren. Je moet 100% pepermuntolie kopen in plaats van pepermuntblaadjes of een oliemengsel. Hoewel pepermunt al een sterke geur is, moet je toch genereus zijn als je het aanbrengt. Ammoniak (uit, maar blauwe „vensterwasmachine heeft ammoniakgeur) Ik zal waarschijnlijk binnenkort beginnen met ammoniak.

Hier zijn een paar geuren die je kunt gebruiken om muizen af te weren en ze weg te houden van je huis, eigendom en jezelf. Als je van warm eten houdt en cayennepeper in huis hebt (of als het idee om muizen af te weren met vlammend heet chilipoeder je op de een of andere manier aanspreekt), zul je blij zijn te horen dat cayennepeper weer een potentieel effectief muiswerend middel is. Het is frustrerend om thuis problemen met knaagdieren te hebben, maar muizen kunnen worden afgestoten als je de volgende geuren gebruikt. Houd er rekening mee dat als je van plan bent om een heel kruidnagel uit te zitten, het misschien geen geur heeft die vrij sterk genoeg is om muizen af te weren.

Sommige sterke geuren die mensen vaak gebruiken als een natuurlijk muizenafstotend middel zijn lavendelolie, pepermuntolie, andere natuurlijke etherische oliën en azijnoplossingen. .