Welke geur houdt de muis weg?

Muizen hebben een zeer scherp reukvermogen dat veel sterker is dan wat mensen ervaren. Je kunt deze eigenschap gebruiken om muizen af te weren en geuren te gebruiken die muizen haten, zoals kaneel, azijn, drogervellen, kruidnagelolie, pepermunt, theezakjes, munttandpasta, ammoniak, kruidnagel, kruidnagelolie en cayennepeper. Pepermunt heeft duidelijk een sterke geur, een geur die muizen niet lekker vinden. Volgens Victor Pest bevat pepermunt zeer krachtige mentholverbindingen die hun neusholtes irriteren.

Een vleugje pepermunt houdt ze zeker weg. Pepermuntolie is ook een frequente aanbeveling om muizen thuis af te schrikken. Net als andere essentiële oliën heeft pepermuntolie verschillende afstotende effecten op dieren in het wild laten zien. Resultaten worden vaak beïnvloed door formulering, concentratie en frequentie.

Pepermuntolie liet bijvoorbeeld meer succes zien wanneer het dagelijks en in hoge doses werd aangebracht. Dat gezegd hebbende, hebben hoge concentraties van de olie bijwerkingen laten zien zoals irritatie van de huid en keel. Wees voorzichtig bij het gebruik van pepermuntolie in uw huis. Neem voor betrouwbaarder afschriksucces contact op met een ongediertebestrijdingsprofessional.

Muizen hebben een hekel aan de lavendelgeur, dus als je het goed aanbrengt, kan dit een goede manier zijn om ze weg te jagen en plagen te voorkomen. Bovendien helpt lavendelolie over het algemeen de angst te verminderen en de slaap te verbeteren, dus er zijn enkele positieve bijwerkingen voor u. Je hebt maar twee dingen nodig: etherische olie van lavendelolie en wattenbolletjes. Giet voorzichtig 8 tot 10 druppels lavendelolie op elke watje.

Plaats daarna de wattenbolletjes in de buurt van mogelijke toegangspunten van muizen. Laat ze daar staan tot de geur weg is en herhaal het proces indien nodig opnieuw. Veel mensen geloven dat samentrekkende, menthol en pittige geuren effectief zijn om muizen weg te houden. Dit maakt pepermuntolie, chilipoeder, citronella en eucalyptus de meest voorkomende natuurlijke knaagdierinsectenwerende middelen.

Pepermuntolie, cayennepeper, peper en kruidnagel. Van muizen wordt gezegd dat ze de geur hiervan haten. Week wat wattenbolletjes lichtjes in olie van een of meer van deze voedingsmiddelen en laat de wattenbolletjes achter op plaatsen waar je problemen hebt gehad met muizen. Een andere optie is om kaasdoekzakjes te maken van droge cayennepeper, munt en hele kruidnagel en ze achter te laten op plaatsen waar muizen zich verstoppen, zoals onder bedden en hoeken.

Citronella - Citronella wordt meestal gebruikt als muizenafweermiddel, maar het is ook effectief bij het afstoten van muizen. Sommige sterke geuren die mensen vaak gebruiken als een natuurlijk muizenafstotend middel zijn lavendelolie, pepermuntolie, andere natuurlijke etherische oliën en azijnoplossingen. Zelfs als de geur erin slaagt irritatie te veroorzaken bij de knaagdieren en ze te houden, zullen ze uiteindelijk wennen aan de geur en doorgaan met hun routines. De knaagdieren vertoonden ook defensief gedrag zoals langdurig fokken, remming van verzorging en het vermijden van het item dat ruikt naar roofdiergeur.