Werken elektronische afweermiddelen voor knaagdieren echt?

Samenvattend zenden ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden uit waarvan fabrikanten beweren dat ze de plaag van huishoudelijke plagen verminderen, maar laboratoriumtests hebben aangetoond dat de meeste van dergelijke apparaten niet werken zoals geadverteerd, in strijd met de FTC-richtlijnen. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. Ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten werken bij het afschrikken van ratten, muizen en andere knaagdieren, waaronder cavia's. Als je thuis een cavia hebt, moet je weten dat ze ook niet vrij zijn - het geluid kan hen beïnvloeden.

Werkt een elektronisch knaagdierafweermiddel? Elektronisch knaagdierafweermiddel lijkt niet op lange termijn te werken tegen ongedierte wanneer het wordt bestudeerd in gecontroleerde omgevingen. Hoewel sommige mensen het gebruiken als back-up voor andere methoden, lijkt het op zichzelf niet effectief te zijn. Het bewijs is echt niet doorslaggevend over hoe effectief ultrasone ongediertebestrijding werkelijk is. Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt.

Het wetenschappelijke bewijs wijst erop dat sommige soorten apparaten tot op zekere hoogte op sommige soorten ongedierte werken. U kunt het beste uw plaatselijke Orkin-filiaal bellen en een Orkin Pest Specialist bij u thuis laten komen en u een grondige knaagdierinspectie bezorgen. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De fabrikanten stellen dat ze hoogfrequente geluidsgolven of elektromagnetische output gebruiken om insecten af te weren (kakkerlakken, vlooien, huisvliegen, muggen, knaagdieren, moedervlekken en ander ongedierte).

De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Alvorens in deze apparaten te investeren, moeten huiseigenaren het onderzoek onderzoeken dat de werkzaamheid van ultrasone ongediertebestrijders onderzoekt. Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Volgens een artikel van de BBC beweert entomoloog Bart Knols dat er „geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat echografie muggen afstoot.

Nou, ik heb nooit een rat in mijn huis of eromheen gehad, maar ik had het gevoel dat het was omdat ik altijd de insectenwerende middelen heb aangesloten. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend. Dus als dit plug-in ongediertebestrijdingsmiddel werkt, verlaten ze uw eigendom zodat u ervan kunt genieten zonder chemicaliën te gebruiken of vallen te behandelen. De meeste ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten zijn klein, worden aangesloten op uw stopcontact en zijn ongeveer even groot als een babyfoon of miniatuurwekker.

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. Voertuigen in mijn carport werden vaak besmet en niets zou nieuwe knaagdieren ervan weerhouden te komen, ongeacht hoeveel er vastzaten of vergiftigd waren. Ultrasone knaagdierafweermiddelen zijn kleine apparaten die hoogfrequente geluidsgolven uitzenden waarvan wordt beweerd dat ze ondraaglijk zijn voor knaagdieren.