Werken elektronische insectenwerende middelen voor knaagdieren echt?

Het korte antwoord is nee, ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren werken niet. Sommige huiseigenaren hebben in eerste instantie een onmiddellijk effect opgemerkt, maar na verloop van tijd zal het knaagdierprobleem blijven bestaan. De theorie van ultrasone insectenwerende middelen is om een geluid te creëren dat irriterend is voor knaagdieren, maar toch met een frequentie buiten het bereik van het menselijk gehoor. Hoewel er geluid kan worden gecreëerd dat door knaagdieren kan worden gehoord en niet door mensen wordt gehoord, zijn er weinig gegevens die ondersteunen dat deze apparaten knaagdieren afstoten.

Bij het opsommen van huisplagen staan ratten en muizen absoluut bovenaan. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. Werkt een elektronisch knaagdierafweermiddel? Elektronisch knaagdierafweermiddel lijkt niet op lange termijn te werken tegen ongedierte wanneer het wordt bestudeerd in gecontroleerde omgevingen. Hoewel sommige mensen het gebruiken als back-up voor andere methoden, lijkt het op zichzelf niet effectief te zijn.

Er zijn een paar ultrasone knaagdierafstotende apparaten op de markt. Deze apparaten houden knaagdieren echter korte tijd weg, maar ze zijn niet de meest efficiënte en beste oplossing om ratten en muizen te verwijderen die uw huis lastig vallen. Het zou geweldig zijn als er een app of een computerprogramma zou kunnen worden gebruikt om te verifiëren dat een repeller daadwerkelijk geluid uitzendt. Dus, moe van slapen met een lampje aan - kocht ik 3 Bell %26 Howell merk „elektronische ongediertewerende plug-ins.

Als het gaat om het afstoten van muizen en ratten, is de beste behandelingskuur ze te voorkomen voordat ze een probleem worden. Een verwante groep ongediertebestrijdingsmachines, bekend als subsonische ongediertebestrijders, werkt op dezelfde manier en gebruikt geluiden of trillingen met een zeer lage frequentie. Ik vermijd auto-ongediertebestrijders en ik heb ooit een apparaat ontmoet dat in een huis is geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk om honden af te weren die op het toegangstapijt pissen. Later op de dag zag ik een kakkerlak, pakte de elektronische ongediertebestrijder uit het stopcontact en sloeg de kakkerlak ermee kapot.

Een studie opgenomen in het Journal of Vector Ecology onderzocht de impact die ultrasone ongediertebestrijders hadden op muggen. Ik heb de afgelopen tien jaar twee grotere ultrasone ongediertebestrijdende eenheden (Black %26 Decker EP1100-A) gebruikt voor knaagdieren en soortgelijke grotere plagen - Eén in de achtertuin en één in garage; en had nergens in de buurt van het huis een enkel knaagdier of soortgelijk ongedierte. Uiteindelijk was er echter geen statistisch verschil in vergelijking met het niet gebruiken van een ultrasone ongediertebestrijder. Ultrasone ongediertebestrijders zijn elektronische apparaten die hoogfrequente geluiden uitzenden die zijn ontworpen om huisongedierte, zoals knaagdieren en insecten, af te weren, te verwonden of te doden.

Nou, ik heb nooit een rat in mijn huis of eromheen gehad, maar ik had het gevoel dat het was omdat ik altijd de insectenwerende middelen heb aangesloten. Het is niet zozeer of uw huisdieren deze ultrasone ongediertebestrijders kunnen horen of niet; de grotere zorg is of de geluiden uw dieren kunnen schaden of niet. Net als naftaleen wordt gesuggereerd dat de frequentie van ultrasone geluidsgolven die nodig zijn om ratten en muizen met succes af te weren sterk genoeg zou zijn om schade en schade aan mensen en huisdieren te veroorzaken. Wat ultrasone ongediertebestrijders uniek maakt, is dat ze hoge geluiden produceren die alleen insecten en ander ongedierte aantasten, en niet op mensen.