Werken sonische insectenwerende middelen voor knaagdieren echt?

Apparaten die geluid gebruiken dat mensen kunnen horen, hebben meestal geen effect op de knaagdieren. Sonic-apparaten worden ook gebruikt om vogels af te schrikken, maar er is slechts tijdelijke verlichting, indien aanwezig. In gebieden met grote populaties vogels zijn zelfs vogels waargenomen die bovenop sonische eenheden rusten. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp.

Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. Bij het opsommen van huisplagen staan ratten en muizen absoluut bovenaan. Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden.

Ik vermijd auto-ongediertebestrijders en ik heb ooit een apparaat ontmoet dat in een huis is geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk om honden af te weren die op het toegangstapijt pissen. De fabrikanten stellen dat ze hoogfrequente geluidsgolven of elektromagnetische output gebruiken om insecten af te weren (kakkerlakken, vlooien, huisvliegen, muggen, knaagdieren, moedervlekken en ander ongedierte). Ultrasone ongediertebestrijders zijn apparaten die geluid produceren op een niveau dat in theorie ongewenst ongedierte zoals insecten en knaagdieren afstoot, afschrikt of doodt. Ondanks dat fabrikanten beweren dat ultrasone machines al deze verschillende soorten beïnvloeden, is goed geconstrueerd onderzoek ter ondersteuning van deze beweringen schaars.

Dit apparaat - een van de vele vergelijkbare modellen die beschikbaar zijn op Amazon - beweert „veilige %26 effectieve technologie te gebruiken om knaagdieren en insecten extreem te irriteren, waardoor ze van je huis wegrennen. Vroeger hadden we ook veel krekels, waterwantsen en spin, maar sinds ik deze ongediertebestrijder in mijn garage stop, heb ik er nooit meer enig teken van gezien, geen muizen meer en geen insecten en insecten meer in mijn garage. Deze vrouw won haar rechtszaak, veel geld van mijn huiseigenaren, t en de rechter beval de ultrasone machines te verwijderen en nooit te vervangen. Het afgelopen jaar heb ik berichten ontvangen van mijn automonteur dat mijn auto bewijs heeft van knaagdierbesmetting in de motor.

Wat ultrasone ongediertebestrijders uniek maakt, is dat ze hoge geluiden produceren die alleen insecten en ander ongedierte aantasten, en niet op mensen. Uit een onderzoek naar hoe ultrasone ongediertebestrijders bedwantsen beïnvloeden, bleek bijvoorbeeld dat de activiteit van bedwantsen enigszins leek te veranderen toen de apparaten actief waren. Alle ultrasone ongediertebestrijders werken op dezelfde basismanier door een ultrasoon geluid uit te zenden om plaagproblemen in uw huis te elimineren.