Werken sonische ongediertebestrijders echt?

Samenvattend zenden ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden uit waarvan fabrikanten beweren dat ze de plaag van huishoudelijke plagen verminderen, maar laboratoriumtests hebben aangetoond dat de meeste van dergelijke apparaten niet werken zoals geadverteerd, in strijd met de FTC-richtlijnen. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden.

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden. Maar knaagdieren lijken te leren de gebruikte mechanismen te vermijden. Muizen raken snel gewend aan regelmatig herhaalde geluiden. Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen.

Het testen van geluidsapparaten toont aan dat ongeveer de helft van de geluidsenergie binnen 15 voet van het apparaat is verdwenen. Het bewijs is echt niet doorslaggevend over hoe effectief ultrasone ongediertebestrijding werkelijk is. Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt. Het wetenschappelijke bewijs wijst erop dat sommige soorten apparaten tot op zekere hoogte op sommige soorten ongedierte werken.

Ze stoten ongedierte af door hoogfrequente geluidsgolven uit te zenden die te hoog zijn voor mensen om te horen die ongedierte zogenaamd boos maken (woordspeling bedoeld), krampachtig, geïrriteerd en vatbaar voor het drinken van dodelijke doses Sweet Moscato. Het korte antwoord op de vraag „doen ultrasone ongediertebestrijders werken, is dat er geen geloofwaardig wetenschappelijk bewijs is dat suggereert dat ultrasone ongediertebestrijders werken. Water kan ook bepaalde soorten ongedierte naar binnen trekken, dus het is belangrijk om lekken of andere waterproblemen aan te pakken zodra u een probleem opmerkt. Als u besluit om een doe-het-zelfbenadering van ongediertebestrijding te volgen, raadt de EPA aan om aas als eerste optie te gebruiken en kant-en-klare chemicaliën als de volgende verdedigingslinie, indien nodig.

Anthony Esposito, eigenaar van The Bug Reaper Pest Control in Houston zegt dat hij in tal van eigendommen is geroepen waar een plaagplaag is geweest, ondanks het gebruik van ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten. Het verwijderen van ongedierte uit gazons, garages en eigendommen is een voortdurende strijd waarbij vaak een klein arsenaal aan wapens betrokken is, waaronder giftige chemicaliën. Ultrasone ongediertebestrijders zijn apparaten die geluid produceren op een niveau dat in theorie ongewenst ongedierte zoals insecten en knaagdieren afstoot, afschrikt of doodt. Dankzij de FTC-interventie zijn pakketclaims over ultrasone knaagdieren- en insectenapparaten ingetogen dan vroeger, en veel productwebsites hebben links waarin hun onderzoeksmethoden en resultaten worden uitgelegd.

Effectieve ongediertepreventie vereist het elimineren van potentiële voedselbronnen voor ongedierte zoals morsen, kruimels of onjuist opgeslagen voedsel, zodat u ze niet per ongeluk naar uw huis trekt. Ik kocht een sixpack repellers bij Costco en heb ze allemaal aangesloten op één in de garage en vier op de tweede verdieping. Ultrasone ongediertebestrijders kunnen ook worden geadverteerd als elektronisch knaagdierafstotend middel, plug-in afstotend middel, volledig natuurlijke ongediertebestrijding en rattenafstotende geluidsapparaten. We hebben er nog een gevangen, maar ze besloot een ultrasoon insectenwerend middel te proberen omdat ze ze gewoon niet meer met een val kon doden.