Werken sonische ongediertebestrijders op muizen?

Apparaten die geluid gebruiken dat mensen kunnen horen, hebben meestal geen effect op de knaagdieren. Sonic-apparaten worden ook gebruikt om vogels af te schrikken, maar er is slechts tijdelijke verlichting, indien aanwezig. In gebieden met grote populaties vogels zijn zelfs vogels waargenomen die bovenop sonische eenheden rusten. De meeste ultrasone ongediertebestrijders zenden geluiden uit boven 20 kilohertz (kHz).

Als het om uw huisdieren gaat, hangt de frequentie die ze kunnen horen af van het soort dier dat ze zijn. Hebben ultrasone ongediertebestrijders huisdieren lastig? Hoewel het onderzoek naar het afstoten van ongedierte aangeeft dat het niet veel effect heeft, kunnen uw huisdieren thuis, inclusief knaagdierhuisdieren zoals muizen en gerbils, het apparaat horen. Er is niet veel onderzoek naar de impact van deze apparaten op katten en honden, maar wetenschappers denken wel dat ze het kunnen horen, hoewel ze er misschien geen last van hebben. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

Ik heb de afgelopen tien jaar twee grotere ultrasone ongediertebestrijdende eenheden (Black %26 Decker EP1100-A) gebruikt voor knaagdieren en soortgelijke grotere plagen - Eén in de achtertuin en één in garage; en had nergens in de buurt van het huis een enkel knaagdier of soortgelijk ongedierte. Ultrasone knaagdierafweermiddelen zijn kleine apparaten die hoogfrequente geluidsgolven uitzenden waarvan wordt beweerd dat ze ondraaglijk zijn voor knaagdieren. Maar vanwege de variabele aard van plaaginvasies zijn deze bevindingen niet gerepliceerd in echte huizen. Deze apparaten werken door ultrasone geluidsgolven door de lucht te sturen die bedoeld zijn om muizen te laten rennen.

Vroeger hadden we ook veel krekels, waterwantsen en spin, maar sinds ik deze ongediertebestrijder in mijn garage stop, heb ik er nooit meer enig teken van gezien, geen muizen meer en geen insecten en insecten meer in mijn garage. Een studie opgenomen in het Journal of Vector Ecology onderzocht de impact die ultrasone ongediertebestrijders hadden op muggen. Ik plaatste een Victor ultrasone repeller onder elke (2 auto's) motor (vervangen door een nieuwe eenheid ongeveer elke 4 jaar). Ultrasonische ongediertebestrijders zijn een regelrechte fraude en elke fabrikant of distributeur weet dat voor hen.

Dus ik wist dat ik iets anders permanent moest doen om er vanaf te komen en deze beste elektronische binnenstekker in ongediertebestrijding doet geweldig werk, hij doet wat moet doen. Ik kocht een sixpack repellers bij Costco en heb ze allemaal aangesloten op één in de garage en vier op de tweede verdieping. Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen. Nadat ze tot afleiding waren gedreven door het transformatorgeluid van elektronische apparaten zoals tv's, computermonitoren, fluorescentielampen en anti-plaagapparaten, zochten mijn ouders mijn huisarts op en kreeg ik aanvankelijk de diagnose tinnitus.

Vroegtijdige interventie door het inhuren van een ongediertebestrijdingsspecialist, verdelger of door gebruik te maken van een doe-het-zelf-ongediertebestrijdingsoplossing wordt aanbevolen zodra een besmetting plaatsvindt in of nabij uw huis. Bovendien waarschuwt de Federal Trade Commission consumenten al tientallen jaren voor ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten, omdat fabrikanten niet over het wetenschappelijke bewijs beschikken dat nodig is om hun beweringen over effectiviteit te ondersteunen.