Werken ultrasone afweermiddelen voor knaagdieren echt?

Samenvattend zenden ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden uit waarvan fabrikanten beweren dat ze de plaag van huishoudelijke plagen verminderen, maar laboratoriumtests hebben aangetoond dat de meeste van dergelijke apparaten niet werken zoals geadverteerd, in strijd met de FTC-richtlijnen. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden.

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Het bewijs is echt niet doorslaggevend over hoe effectief ultrasone ongediertebestrijding werkelijk is.

Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt. Het wetenschappelijke bewijs wijst erop dat sommige soorten apparaten tot op zekere hoogte op sommige soorten ongedierte werken. Sommige zijn bedoeld om vrijwel elk type plaag af te weren, terwijl sommige ultrasone apparaten gericht zijn op specifiek ongedierte zoals knaagdieren, insecten, vogels of herten. We hebben er nog een gevangen, maar ze besloot een ultrasoon insectenwerend middel te proberen omdat ze ze gewoon niet meer met een val kon doden.

Dus wanneer sommige onderzoeken aantonen dat plaagplagen afnemen, kunnen ze niet bewijzen dat het het gevolg was van het ultrasone geluid. De meeste ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten zijn klein, worden aangesloten op uw stopcontact en zijn ongeveer even groot als een babyfoon of miniatuurwekker. Als elektronica-technologie en net als Blane heb ik absoluut geen vertrouwen in de beweringen van de leveranciers van deze ultrasone repellers, Maar mijn D. Anthony Esposito, eigenaar van The Bug Reaper Pest Control in Houston zegt dat hij in tal van eigendommen is geroepen waar er een plaagplaag is geweest, ondanks het gebruik van ultrasone ongediertebestrijdingsmiddelen.

Met betrekking tot ultrasone knaagdierafstoters heb ik ontdekt dat ze u niet zullen bevrijden van een bestaande plaag, omdat ze snel verzekerd worden voor het geluid. Maar voor degenen die deze gifstoffen liever vermijden, is het vinden van een betere oplossing een must - en dat is waar ultrasone ongediertebestrijding om de hoek komt kijken. Aan het einde van de video kun je heel veel motten en andere buggy's zien fladderen rond de repellers. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend.

In 1995 onderzocht een rapport van de Universiteit van Lincoln, Nebraska zes onderzoeken naar ultrasone repellers. Ultrasone ongediertebestrijders zijn apparaten die geluid produceren op een niveau dat in theorie ongewenst ongedierte zoals insecten en knaagdieren afstoot, afschrikt of doodt.