Werken ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren echt?

Het korte antwoord is nee, ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren werken niet. Sommige huiseigenaren hebben in eerste instantie een onmiddellijk effect opgemerkt, maar na verloop van tijd zal het knaagdierprobleem blijven bestaan. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit.

Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen.

Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden. Maar knaagdieren lijken te leren de gebruikte mechanismen te vermijden. Muizen raken snel gewend aan regelmatig herhaalde geluiden. Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen.

Het testen van geluidsapparaten toont aan dat ongeveer de helft van de geluidsenergie binnen 15 voet van het apparaat is verdwenen. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. Ultrasone ongediertebestrijders worden meestal gebruikt in huizen en tuinen vanwege de mate van effectiviteit. Deze ultrasone apparaten zenden ultrasone geluidsgolven uit die de psychologische toestand van huishoudelijk ongedierte beïnvloeden.

Deze apparaten hebben echter geen effect op het menselijk oor omdat het uitgezonden geluid boven het menselijk gehoor ligt. Ultrasone ongediertebestrijders zijn elektronische apparaten die hoogfrequente geluiden uitzenden die zijn ontworpen om huisongedierte, zoals knaagdieren en insecten, af te weren, te verwonden of te doden. Een verwante groep ongediertebestrijdingsmachines, bekend als subsonische ongediertebestrijders, werkt op dezelfde manier en gebruikt geluiden of trillingen met een zeer lage frequentie. Ik bezoek Canmore, Alberta, Canada vanuit de VS en de Canadian Tire waar ik net in was, verkoopt zeker 2 merken ultrasone knaagdierapparaten.

Ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten werken bij het afschrikken van ratten, muizen en andere knaagdieren, waaronder cavia's. Ik kreeg een paar Bell %26 Howell ultrasone ongediertebestrijders en installeerde ze op die ontoegankelijke plaatsen. Voertuigen in mijn carport werden vaak besmet en niets zou nieuwe knaagdieren ervan weerhouden te komen, ongeacht hoeveel er vastzaten of vergiftigd waren. Huisdierratten, muizen, hamsters, cavia's en andere knaagdieren kunnen bijvoorbeeld geluiden tot 90 kHz horen.

Uiteindelijk was er echter geen statistisch verschil in vergelijking met het niet gebruiken van een ultrasone ongediertebestrijder. Af en toe dwaalt een muis de gevarenzone (ons huis) in, en de baaskat, een kater, speelt met het knaagdier terwijl de andere beestjes gewoon naar de actie kijken. Ik vermoed omdat de knaagdieren in eerste instantie niet van het geluid houden en op zoek gaan naar iets rustiger.