Werken ultrasone muizenafstoters echt?

Het korte antwoord is nee, ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren werken niet. Sommige huiseigenaren hebben in eerste instantie een onmiddellijk effect opgemerkt, maar na verloop van tijd zal het knaagdierprobleem blijven bestaan. Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden. Maar knaagdieren lijken te leren de gebruikte mechanismen te vermijden.

Muizen raken snel gewend aan regelmatig herhaalde geluiden. Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen. Het testen van geluidsapparaten toont aan dat ongeveer de helft van de geluidsenergie binnen 15 voet van het apparaat is verdwenen. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp.

Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Bij het opsommen van huisplagen staan ratten en muizen absoluut bovenaan. Een verwante groep ongediertebestrijdingsmachines, bekend als subsonische ongediertebestrijders, werkt op dezelfde manier en gebruikt geluiden of trillingen met een zeer lage frequentie. Deze vrouw won haar rechtszaak, veel geld van mijn huiseigenaren, t en de rechter beval de ultrasone machines te verwijderen en nooit te vervangen.

Ik heb de afgelopen tien jaar twee grotere ultrasone ongediertebestrijdende eenheden (Black %26 Decker EP1100-A) gebruikt voor knaagdieren en soortgelijke grotere plagen - Eén in de achtertuin en één in garage; en had nergens in de buurt van het huis een enkel knaagdier of soortgelijk ongedierte. Het is niet zozeer of uw huisdieren deze ultrasone ongediertebestrijders kunnen horen of niet; de grotere zorg is of de geluiden uw dieren kunnen schaden of niet. Deze ultrasone apparaten zenden ultrasone geluidsgolven uit die de psychologische toestand van huishoudelijk ongedierte beïnvloeden. Dus wanneer sommige onderzoeken aantonen dat plaagplagen afnemen, kunnen ze niet bewijzen dat het het gevolg was van het ultrasone geluid.

Het is een van de veiligste methoden omdat het geen chemicaliën bevat die schadelijk kunnen zijn voor mensen en de ultrasone geluiden ook niet de menselijke oren beïnvloeden. Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend. Sommige ultrasone ongediertebestrijders richten zich op specifieke soorten ongedierte zoals spinnen, kakkerlakken of muggen, terwijl andere zich richten op grotere plagen zoals knaagdieren.

De fabrikanten achter ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten beweren dat een breed scala aan plaagsoorten niet houdt van de geluiden en trillingen die door de machines worden uitgezonden. Gemiddeld zenden ultrasone apparaten een geluid uit van ongeveer 65.000 Hz, dat volgens fabrikanten van ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten het ongedierte wegjaagt. Ultrasone apparaten zenden een geluid uit dat te hoog is om door menselijke oren te worden gehoord, maar dat kan worden gedetecteerd door sommige soorten ongedierte.