Werkt de plug in voor knaagdierenafstoters?

Het korte antwoord is nee, ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren werken niet. Sommige huiseigenaren hebben in eerste instantie een onmiddellijk effect opgemerkt, maar na verloop van tijd zal het knaagdierprobleem blijven bestaan. Plug-ins voor ongediertebestrijding gebruiken elektromagnetische velden en zenden echografie uit om insecten te verbannen. Werkt een elektronisch knaagdierafweermiddel? Elektronisch knaagdierafweermiddel lijkt niet op lange termijn te werken tegen ongedierte wanneer het wordt bestudeerd in gecontroleerde omgevingen.

Hoewel sommige mensen het gebruiken als back-up voor andere methoden, lijkt het op zichzelf niet effectief te zijn. Het bewijs is echt niet doorslaggevend over hoe effectief ultrasone ongediertebestrijding werkelijk is. Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt. Het wetenschappelijke bewijs wijst erop dat sommige soorten apparaten tot op zekere hoogte op sommige soorten ongedierte werken.

Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. Voertuigen in mijn carport werden vaak besmet en niets zou nieuwe knaagdieren ervan weerhouden te komen, ongeacht hoeveel er vastzaten of vergiftigd waren. Uit een onderzoek naar hoe ultrasone ongediertebestrijders bedwantsen beïnvloeden, bleek bijvoorbeeld dat de activiteit van bedwantsen enigszins leek te veranderen toen de apparaten actief waren.

Huisdierratten, muizen, hamsters, cavia's en andere knaagdieren kunnen bijvoorbeeld geluiden tot 90 kHz horen. Alle ultrasone ongediertebestrijders werken op dezelfde basismanier door een ultrasoon geluid uit te zenden om plaagproblemen in uw huis te elimineren. Elektronische hoorbare, ultrasone en visuele plug-in ongediertebestrijdende apparaten kunnen in eerste instantie op sommige plagen werken, waaronder knaagdieren, wasberen, herten, vogels of krekels. Ultrasone elektronische ongediertebestrijdende apparaten produceren geluidsgolven van meer dan 20.000 hertz (cycli per seconde), die alleen dieren en insecten kunnen horen.

Ik vermijd auto-ongediertebestrijders en ik heb ooit een apparaat ontmoet dat in een huis is geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk om honden af te weren die op het toegangstapijt pissen. Ultrasone ongediertebestrijders kunnen sommige huisdieren treffen, zoals hamsters, konijnen en andere „gedomesticeerde knaagdieren”. Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Nu voel ik me vies en heb ik het gevoel dat alles in huis moet worden afgezocht, maar ik moet eerst de knaagdieren weg hebben.