Zijn plug-in-afweermiddelen voor knaagdieren effectief?

Samenvattend zenden ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden uit waarvan fabrikanten beweren dat ze de plaag van huishoudelijke plagen verminderen, maar laboratoriumtests hebben aangetoond dat de meeste van dergelijke apparaten niet werken zoals geadverteerd, in strijd met de FTC-richtlijnen. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden.

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. De theorie van ultrasone insectenwerende middelen is om een geluid te creëren dat irriterend is voor knaagdieren, maar toch met een frequentie buiten het bereik van het menselijk gehoor.

Hoewel er geluid kan worden gecreëerd dat door knaagdieren kan worden gehoord en niet door mensen wordt gehoord, zijn er weinig gegevens die ondersteunen dat deze apparaten knaagdieren afstoten. Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden. Maar knaagdieren lijken te leren de gebruikte mechanismen te vermijden. Muizen raken snel gewend aan regelmatig herhaalde geluiden.

Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen. Het testen van geluidsapparaten toont aan dat ongeveer de helft van de geluidsenergie binnen 15 voet van het apparaat is verdwenen. Het bewijs is echt niet doorslaggevend over hoe effectief ultrasone ongediertebestrijding werkelijk is. Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt.

Het wetenschappelijke bewijs wijst erop dat sommige soorten apparaten tot op zekere hoogte op sommige soorten ongedierte werken. Een verwante groep ongediertebestrijdingsmachines, bekend als subsonische ongediertebestrijders, werkt op dezelfde manier en gebruikt geluiden of trillingen met een zeer lage frequentie. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend. Dus als dit plug-in ongediertebestrijdingsmiddel werkt, verlaten ze uw eigendom zodat u ervan kunt genieten zonder chemicaliën te gebruiken of vallen te behandelen.

Een populaire YouTuber beoordeelde ultrasone ongediertebestrijding als een muisafweermiddel en zijn resultaten correleren met Anthony's beschrijving. Voordat u investeert in een vaak prijzig ultrasoon ongediertebestrijdingsapparaat, moet u ervoor zorgen dat u de verschillende voor- en nadelen van elektronische ongediertebestrijding begrijpt. Ultrasone ongediertebestrijders kunnen ook worden geadverteerd als elektronisch knaagdierafstotend middel, plug-in afstotend middel, volledig natuurlijke ongediertebestrijding en rattenafstotende geluidsapparaten. Het is niet zozeer of uw huisdieren deze ultrasone ongediertebestrijders kunnen horen of niet; de grotere zorg is of de geluiden uw dieren kunnen schaden of niet.

Alvorens in deze apparaten te investeren, moeten huiseigenaren het onderzoek onderzoeken dat de werkzaamheid van ultrasone ongediertebestrijders onderzoekt. Volgens een artikel van de BBC beweert entomoloog Bart Knols dat er „geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat echografie muggen afstoot. Ultrasone knaagdierafweermiddelen zijn kleine apparaten die hoogfrequente geluidsgolven uitzenden waarvan wordt beweerd dat ze ondraaglijk zijn voor knaagdieren. Knaagdieren worden vaak binnenshuis uitgenodigd door openingen in de buitenkant van uw huis, zoals ventilatieopeningen, beschadigde dakbedekking, afvoerleidingen, scheuren in de fundering en zelfs uitglijden onder deuren.