Zijn ultrasone knaagdierafweermiddelen effectief?

Apparaten die geluid gebruiken dat mensen kunnen horen, hebben meestal geen effect op de knaagdieren. Sonic-apparaten worden ook gebruikt om vogels af te schrikken, maar er is slechts tijdelijke verlichting, indien aanwezig. In gebieden met grote populaties vogels zijn zelfs vogels waargenomen die bovenop sonische eenheden rusten. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp.

Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Er zijn een paar ultrasone knaagdierafstotende apparaten op de markt. Deze apparaten houden knaagdieren echter korte tijd weg, maar ze zijn niet de meest efficiënte en beste oplossing om ratten en muizen te verwijderen die uw huis lastig vallen. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

Ultrasone ongediertebestrijders worden meestal gebruikt in huizen en tuinen vanwege de mate van effectiviteit. Deze ultrasone apparaten zenden ultrasone geluidsgolven uit die de psychologische toestand van huishoudelijk ongedierte beïnvloeden. Deze apparaten hebben echter geen effect op het menselijk oor omdat het uitgezonden geluid boven het menselijk gehoor ligt. Ik plaatste een Victor ultrasone repeller onder elke (2 auto's) motor (vervangen door een nieuwe eenheid ongeveer elke 4 jaar).

Sommige onderzoeken die onder perfecte laboratoriumomstandigheden zijn uitgevoerd, tonen aan dat ultrasoon geluid fataal kan zijn voor bepaalde soorten door hun lichaamstemperatuur kritisch te verhogen of door audio geïnduceerde aanvallen te veroorzaken. Ik bezoek Canmore, Alberta, Canada vanuit de VS en de Canadian Tire waar ik net in was, verkoopt zeker 2 merken ultrasone knaagdierapparaten. Hierdoor zenden commerciële ultrasone knaagdierafstoters die beschikbaar zijn geen geluidsgolven van deze frequentie uit, zodat het veilig is voor menselijk gebruik. Voordat u investeert in een vaak prijzig ultrasoon ongediertebestrijdingsapparaat, moet u ervoor zorgen dat u de verschillende voor- en nadelen van elektronische ongediertebestrijding begrijpt.

Ratten en muizen zijn vrij klein en blijven dicht bij de grond, dus hoewel (als het mogelijk was) in het begin de pepermuntolie de knaagdieren afstoten. Het zou geweldig zijn als er een app of een computerprogramma zou kunnen worden gebruikt om te verifiëren dat een repeller daadwerkelijk geluid uitzendt. Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Wat ik graag zou willen vinden, is een iPhone-app of computersoftware die de geluiden kan detecteren die door de repellers worden verzonden.

Ik heb een rattenafweermiddel van Pestrol in mijn schuur gebruikt, omdat ik overal uitwerpselen heb gezien. Ultrasonische ongediertebestrijders zijn een regelrechte fraude en elke fabrikant of distributeur weet dat voor hen. Dankzij de FTC-interventie zijn pakketclaims over ultrasone knaagdieren- en insectenapparaten ingetogen dan vroeger, en veel productwebsites hebben links waarin hun onderzoeksmethoden en resultaten worden uitgelegd. In een andere situatie waarin je muizen en knaagdieren in huis hebt, kun je pepermuntolie uitproberen als een effectieve ongediertebestrijdingstechniek.

Ultrasone apparaten zenden een geluid uit dat te hoog is om door menselijke oren te worden gehoord, maar dat kan worden gedetecteerd door sommige soorten ongedierte.