Zijn ultrasone ongediertebestrijders het waard?

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten worden op de markt gebracht als een revolutionaire manier om vervelende plagen kwijt te raken. Ze bestaan echter al vele jaren en de resultaten zijn vaak gemengd.

Om u te helpen bepalen of ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten uw geld waard zijn of niet, deelt de toonaangevende leverancier van ongediertebestrijdingsdiensten in Californië, McCauley Agricultural %26 Pest Service, graag de wetenschap achter deze apparaten, hun effecten en hoe ze al dan niet een verschil kunnen maken in uw inspanningen voor ongediertebestrijding. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten. In de ongediertebestrijdingsindustrie zijn maar weinig producten zo controversieel als ultrasone ongediertebestrijders. In 1995 onderzocht een rapport van de Universiteit van Lincoln, Nebraska zes onderzoeken naar ultrasone repellers.

Sommige mensen zweren erbij, terwijl anderen, waaronder veel experts op het gebied van ongediertebestrijding, geloven dat het helemaal niet werkt. Nadat deze apparaten voor het eerst populair werden in de jaren tachtig en negentig, voerde de Federal Trade Commission (FTC) handhavingsmaatregelen tegen zes fabrikanten van ultrasone ongediertebestrijding waarvan zij dachten dat ze valse beweringen hadden gedaan over wat deze apparaten kunnen doen. De fabrikanten achter ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten beweren dat een breed scala aan plaagsoorten niet houdt van de geluiden en trillingen die door de machines worden uitgezonden. Vroeger hadden we ook veel krekels, waterwantsen en spin, maar sinds ik deze ongediertebestrijder in mijn garage stop, heb ik er nooit meer enig teken van gezien, geen muizen meer en geen insecten en insecten meer in mijn garage.

Over het algemeen staan ultrasone ongediertebestrijdingsapparaten niet bekend als 100 procent effectief tegen ongedierte. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend. Ik vermijd auto-ongediertebestrijders en ik heb ooit een apparaat ontmoet dat in een huis is geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk om honden af te weren die op het toegangstapijt pissen. Als je ze echter voor het eerst verwijdert met conventionele middelen, vallen, gif, en als je eenmaal helder bent, knaagdierafweermiddelen opzet, lijken ze te werken.

Als u huisdieren of kleine kinderen in de buurt heeft, of zich anderszins zorgen maakt over uw eigen blootstelling aan chemicaliën, bent u mogelijk geïnteresseerd in de aanschaf van een ultrasoon ongediertebestrijdingsapparaat. Uiteindelijk concludeerde de studie dat zowel het type plaagprobleem als het specifieke type of merk apparaat van invloed waren op de vraag of het effectief was in het afstoten van de insecten. Hoewel het gebruik van elektronisch geluid om ongedierte te bestrijden in de jaren vijftig en 60 in een stroomversnelling kwam, begon het experimenteren met deze technologie al in 1948.Als uw gezin konijnen, cavia's, hamsters of andere kleine huisdieren heeft, kunnen ultrasone ongediertebestrijders ze in verschillende mate van leed veroorzaken, afhankelijk van hoe dicht bij het apparaat. Uit een onderzoek naar hoe ultrasone ongediertebestrijders bedwantsen beïnvloeden, bleek bijvoorbeeld dat de activiteit van bedwantsen enigszins leek te veranderen toen de apparaten actief waren.

Ultrasone ongediertebestrijders, eenmaal aangesloten op een stopcontact, werken door korte golflengte, hoogfrequente geluidsgolven uit te zenden die te hoog zijn voor mensen om te horen. De Federal Trade Commission heeft weer hard gewerkt, de makers uitschelden van een ultrasone repeller die bekend staat als de"lovebug”.