Hoe goed werken plug-in-muisafstoters?

Samenvattend zenden ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden uit waarvan fabrikanten beweren dat ze de plaag van huishoudelijke plagen verminderen, maar laboratoriumtests hebben aangetoond dat de meeste van dergelijke apparaten niet werken zoals geadverteerd, in strijd met de FTC-richtlijnen. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit. Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden.

De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen. Meestal wordt het afstotende apparaat aangesloten op een stopcontact overal waar huiseigenaren een plaagplaag hebben opgemerkt.

De elektriciteit genereert ultrasone golven die het gebied in worden gestraald en wanneer een knaagdier het pad van de golven ingaat, kunnen ze ze voelen en horen. De fabrikanten beweren dat de elektromagnetische technologie een hoogfrequent geluid creëert dat onaangenaam is voor ongedierte, en het ongemak zorgt ervoor dat ze het gebied verlaten. De geluiden zouden echter buiten bereik moeten zijn voor het menselijk gehoor. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

En zelfs als ze werken, zijn de effecten van korte duur. Uit een onderzoek naar knaagdierafstotende apparaten voor het Amerikaanse ministerie van Landbouw en het National Wildlife Research Center bleek bijvoorbeeld dat knaagdieren na slechts een paar dagen blootstelling niet meer reageerden op de ultrasone geluiden. Sonische of ultrasone apparaten zijn aangeprezen als insectenwerende middelen voor alles, van kakkerlakken tot insecten tot knaagdieren, met name ratten en muizen. Hoewel er geluid kan worden gecreëerd dat door knaagdieren kan worden gehoord en niet door mensen wordt gehoord, zijn er weinig gegevens die ondersteunen dat deze apparaten knaagdieren afstoten.

Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Het geluid dat door deze insectenwerende middelen wordt uitgezonden, kan echter niet door muren gaan en meubels kunnen hun bereik beperken. Alvorens in deze apparaten te investeren, moeten huiseigenaren het onderzoek onderzoeken dat de werkzaamheid van ultrasone ongediertebestrijders onderzoekt. Dus als dit plug-in ongediertebestrijdingsmiddel werkt, verlaten ze uw eigendom zodat u ervan kunt genieten zonder chemicaliën te gebruiken of vallen te behandelen.

Uit een onderzoek naar hoe ultrasone ongediertebestrijders bedwantsen beïnvloeden, bleek bijvoorbeeld dat de activiteit van bedwantsen enigszins leek te veranderen toen de apparaten actief waren. Uiteindelijk concludeerde de studie dat zowel het type plaagprobleem als het specifieke type of merk apparaat van invloed waren op de vraag of het effectief was in het afstoten van de insecten. Ultrasone ongediertebestrijders kunnen ook worden geadverteerd als elektronisch knaagdierafstotend middel, plug-in afstotend middel, volledig natuurlijke ongediertebestrijding en rattenafstotende geluidsapparaten.