Werken ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren?

Het korte antwoord is nee, ultrasone insectenwerende middelen voor knaagdieren werken niet. Sommige huiseigenaren hebben in eerste instantie een onmiddellijk effect opgemerkt, maar na verloop van tijd zal het knaagdierprobleem blijven bestaan. Om de vraag te beantwoorden, moet je zoeken naar onbevooroordeelde informatie over het onderwerp. Er is ruimschoots wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van ultrasone geluidsapparatuur op plaagactiviteit.

Onderzoekers van de Universiteit van Arizona onderzochten meerdere onderzoeken die de bewering testten dat ultrasone ongediertebestrijders ongedierte weghouden. De consensus van elke studie was dat ultrasone ongediertebestrijders weinig tot geen invloed hebben op de activiteit van plagen. De Federal Trade Commission (FTC) heeft ook vastgesteld dat de beweringen van sommige fabrikanten niet worden ondersteund door wetenschappelijk bewijs. De consensus onder onderzoekers die vragen of ultrasone ongediertebestrijders al dan niet werken, is dat er simpelweg niet genoeg bewijs is om de beweringen die ze doen te ondersteunen.

Voor de bestrijding van knaagdieren kunnen anekdotische gegevens erop wijzen dat deze apparaten gedurende een korte periode enige mate van controle kunnen bieden. Maar knaagdieren lijken te leren de gebruikte mechanismen te vermijden. Muizen raken snel gewend aan regelmatig herhaalde geluiden. Ultrasone geluiden worden beperkt gebruikt bij de bestrijding van knaagdieren omdat ze directioneel zijn en niet achter objecten doordringen.

Het testen van geluidsapparaten toont aan dat ongeveer de helft van de geluidsenergie binnen 15 voet van het apparaat is verdwenen. De theorie van ultrasone insectenwerende middelen is om een geluid te creëren dat irriterend is voor knaagdieren, maar toch met een frequentie buiten het bereik van het menselijk gehoor. Hoewel er geluid kan worden gecreëerd dat door knaagdieren kan worden gehoord en niet door mensen wordt gehoord, zijn er weinig gegevens die ondersteunen dat deze apparaten knaagdieren afstoten. Ultrasone elektronische plaag- en insectenwerende apparaten beweren dat hun hoogfrequente geluidsgolven ondraaglijk zijn voor knaagdieren en insecten.

Ultrasone ongediertebestrijders kunnen sommige huisdieren treffen, zoals hamsters, konijnen en andere „gedomesticeerde knaagdieren”. Ultrasone ongediertebestrijdingsoplossingen brengen zichzelf op de markt als gemakkelijker en veiliger dan meer praktische ongediertebestrijdingsmiddelen en ongediertebestrijdingsopties. Het zou geweldig zijn als er een app of een computerprogramma zou kunnen worden gebruikt om te verifiëren dat een repeller daadwerkelijk geluid uitzendt. Een ultrasone ongediertebestrijder is een elektronisch ongediertebestrijdingsapparaat dat een hoog geluid afgeeft met een frequentie die ongemak kan veroorzaken bij huisongedierte, doden, wegjagen of uitschakelen.

Sonische of ultrasone apparaten zijn aangeprezen als insectenwerende middelen voor alles, van kakkerlakken tot insecten tot knaagdieren, met name ratten en muizen. Dus als dit plug-in ongediertebestrijdingsmiddel werkt, verlaten ze uw eigendom zodat u ervan kunt genieten zonder chemicaliën te gebruiken of vallen te behandelen. Nu voel ik me vies en heb ik het gevoel dat alles in huis moet worden afgezocht, maar ik moet eerst de knaagdieren weg hebben. Dit apparaat is hightech en zendt ultrasone golven uit die zenuw- en audiosystemen van deze vervelende wezens kunnen irriteren.

Voordat u investeert in een vaak prijzig ultrasoon ongediertebestrijdingsapparaat, moet u ervoor zorgen dat u de verschillende voor- en nadelen van elektronische ongediertebestrijding begrijpt. Een populaire YouTuber beoordeelde ultrasone ongediertebestrijding als een muisafweermiddel en zijn resultaten correleren met Anthony's beschrijving. Ik vermijd auto-ongediertebestrijders en ik heb ooit een apparaat ontmoet dat in een huis is geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk om honden af te weren die op het toegangstapijt pissen. Uit een onderzoek naar hoe ultrasone ongediertebestrijders bedwantsen beïnvloeden, bleek bijvoorbeeld dat de activiteit van bedwantsen enigszins leek te veranderen toen de apparaten actief waren.

Ik heb een rattenafweermiddel van Pestrol in mijn schuur gebruikt, omdat ik overal uitwerpselen heb gezien. Een studie opgenomen in het Journal of Vector Ecology onderzocht de impact die ultrasone ongediertebestrijders hadden op muggen. Technisch gezien kan het gedrag van plaagsoorten zoals kakkerlakken of knaagdieren worden beïnvloed of beïnvloed door bepaalde ultrasone geluiden, vooral wanneer het op een zeer specifieke manier in een laboratorium wordt toegediend.